Fórum - Téma


W638 - Nestartuje a nesvítí žhavení


Fórum Vito/Viano W638 W638 - Nestartuje a nesvítí žhavení

Informace o modelu: Mercedes Benz W638



2016-07-18 20:28:42

Zdravím. Mám problém s Vitem 2,3TD (110D)

S autem jsem dnes normálně přijel, zhasl motor. O pár hodin později jsem se snažil nastartovat a nic.

Nesvítí kontrolka žhavení, auto normálně točí, ale jak když tam ani nejde nafta (předpokládám, že bez nažhavení by šlo nastartovat).

Kontrolu pojistek jsem provedl pod volantem a u řidiče několik pojistek pod sedačkou u baterie.

Nemáte někdo další typ či zkušenost s touto závadou?

2016-07-18 20:30:34

skus streknut startovaci sprej do sania.

Ondrejko69, 2016-07-18 20:30:34 napsal:

skus streknut startovaci sprej do sania.

2016-07-18 20:53:42

ondrejko69: Myslíš nějaký sprej na očištění kontaktů? ...... do vzduchového sání?

2016-07-18 20:55:23

nie. vola sa to startovaci sprej. nieco ako eter. nastriekas do sacieho potrubia a startujes bez zhavenia.

ak nastartuje a pojde tak problem je v zhaveni ak nastartuje a hned zdochne tak je problem v nafte.

2016-07-18 21:09:34

OK. uz jsem to našel co to je. Zkusím ho zítra někde sehnat.

Tak jsem dnes ráno přišel k Vitu, nedalo mi to a koukal na kabele ke svíčkám. Vedli do jakési krabičky, kde jsem později podle mercedes čísla zjistil, že se jedná o řídící jednotku žhavení. Zahýbal jsem s kabely a auto začalo žhavit a startovat.

Odpoledne opět nestartoval, takže jsem vypojil konektory, prostříkl kontaktolem a zapojil. Zatím to běhá a jeví se to, že závada odstraněna. Uvidím v dalších dnech.

Díky za snahu o řešení mého problému.


Odpovědět