Fórum - Téma


W414 - Motor netáhne


Fórum Vaneo W414 W414 - Motor netáhne

Manuály  |  Inzerce  |  Model Mercedes Benz W414 Vaneo  |  Naše vozidla


1  2  3  4  5

2016-07-13 23:15:52

Nezlobte se na mě ale tohle musim okomentovat. Taková chujovina. Proč tam nemůže bejt klasika gumová hadice a 2x spona...Co to je za pí.....u

Doli  
Libor
2016-07-14 06:43:33

prcek84: To můžeš komentovat jak chceš, prostě je to takhle

2016-07-14 22:23:04

Tak jsem to nakonec vyřešil dvousložkovym lepidlem na plasty

2017-01-02 15:53:47

Mam takovy problem mercedes vaneo 1.7dci a prestalo mi auto tahat.co moze byt co mam skontrolovat.dakujem za odpovede chalani.

Doli  
Libor
2017-01-02 16:28:29

marcelgoro: Možností je mnoho a bez diagnostiky je to běh na dlouhou trať.

2017-01-02 17:43:21

Pise neco plnicy tlak.mohlo odist turbo z nicoho nic behom hodiny.nevyhadzovalo ho ani do nudzaku a nic no islo pekne.rano tazsie nastartovalo lebo bolo -18 a potom poobede sa to stalo prestalo tahat.

Doli  
Libor
2017-01-02 18:49:56

marcelgoro: Může to dělat jen ovladač turba, možná turbo samotné - nedá se to takhle po internetu přesně určit.

2017-01-02 18:55:27

doli: takze co mi odporucate zrobit ako prve alebo ako to co je v haji mam zistit.

Doli  
Libor
2017-01-02 19:25:01

marcelgoro: Ideální je se obrátit na někoho kdo tomu rozumí a má k ruce odpovídající diagnostiku. Vše jde zdiagnostikovat, doměřit....

2017-01-02 19:29:25

Dobre skusim zajtra aj tak velka vdaka za pomoc

2017-05-14 22:25:08

Zdravím,

přijde mi že mi Vaneo (1.7 CDi) méně táhne, ne že by to vyloženě nejelo, nebo byl nějakej propad ve výkonu, ale např. kopec kterej jsem v pohodě před tim vyjel na 5-ku bez výraznějšího rozjíždění, tak teď pokud to opravdu svižně nerozjedu, tak musim podřadit za čtyři, před tim i při sešlápnutí plynu to na tu 5ku mělo tendenci mírně zrychlovat nebo alespoň držet rychlost i do toho kopce, teď ne...Zmizelo takový to v uvozovkách zaražení do sedačky při sešlápnutí plynu.

Hadice k turbu jsem prohlížel a vzduchový+palivový filtr jsem dával nové před cca 8tis. km. Tankuju sice v Globusu nebo na Onnu, ale leju tam tu naftu s aditivem(tu dražší)+ ještě přidávám aditivum VIF! Jinak jde motor stejně, žádný rozdíl ve zvuku, nevynechává, startuje, vše standardní.

Jediné čeho jsem si všiml je, že při vypnutém motoru a zapnutém zapalování mi něco vrčí/rezonuje v přístrojovce-nebo nevím odkud to jde-nedá se to dost dobře identifikovat(zřejmě nějaké relé, nebo nevím), předtím mi to nedělalo, ale to s tím poklesem výkonu nebude mít určitě žádnou souvislost, jen by mě taky zajímalo, co to je a proč to mručí

Díky za názory

2017-05-16 19:56:30

marek1300: Měl jsem podobný problém a bylo to čidlo v sacím potrubí.

2017-05-16 22:15:46

alan37: díky za tip, mohl bys mi prosím tě popsat, kde to čidlo přesně najdu, nebo nějakej obrázek?

Muselo se vyměnit za nové, nebo pomůže nějaká oprava svépomocí?

Díky

2017-05-16 22:25:33

Nechal jsem to udělat v servisu, jinak nemám ponětí kde to máš hledat. Celková cena byla 1700 Kč. Zadej si na autokely čidlo v sacím potrubí a uvidíš jak to vypadá, cena čidla je myslím 700 Kč.

2017-05-17 09:34:36

věděl by někdo jak ověřit funkčnost toho čidla, načte to diagnostika a to i z neautorizovaného servisu(popřípadě jinou závadu související s poklesem výkonu)?

Zanedlouho mě čeká STK a Emise a mám trošku obavy, aby např. kvůli tomu nefunkčnímu čidlu nebyl na emisích nějaký problém...

2017-05-21 20:07:12

Přátelé,kamarádi mám problém.

Při cestě do kopce v prudké levotočivé zatáčce při rychlosti cca 40km/hod na druhý nebo třetí převodový stupeň se mi rozbliká oranžový výstražný trojúhelním a auto přestane táhnout. Jakmile se auto srovná je vše v normálu. Trvá to cca 1-2 sekundy. Už se mi to stalo dvakrát a v žádné jiné situaci. Můžete prosím poradit co s tím může být?

Děkuju všem.

Doli  
Libor
2017-05-21 20:15:03

madi: Je to známka toho, že ti funguje ESP

2017-05-21 20:21:24

doli: takže je všechno OK? A můžu to dle potřeby event.vypnout?

Jinak děkuji za rychlou odpověď.

2017-07-23 12:18:55

Zdravím přátelé,

všiml jsem si že mi netlačí turbo tak jsem včera zajel na diagnostiku a vyhodilo mi to hlášku: elektrický ventilátor sání. Hledal jsem a absolutně netušim co to je a kde to je. Nemate s tím někdo nějakou zkušenost? (vaneo 1,7 cdi,67kw)

2017-07-23 12:39:45

prcek84: ahoj

drží to sání co jsi lepil? vyndaval jsem vstřiky a zjistil ,že to mám taky v háji.


Odpovědět

1  2  3  4  5